روز مزرعه استانی خرما در شهرستان منوجان برگزار شد

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی جنوب استان کرمان گفت: با پیگیری های مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی جنوب کرمان و تلاش مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان منوجان، روز مزرعه خرما با حضور باغداران علاقمند، روسای ادارات ترویج و مراکز جهاد کشاورزی، کارشناسان و مروجین مسئول پهنه های تولیدی در روستای سرراس شهرستان منوجان اجرا شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ مهندس مهدی میجانی، گفت: با پیگیری های مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی جنوب کرمان و تلاش مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان منوجان و همکاری معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی جنوب کرمان برنامه روز مزرعه خرما با حضور باغداران علاقمند، روسای ادارات ترویج و مراکز جهاد کشاورزی ،کارشناسان و مروجین مسئول پهنه های تولیدی در روستای سرراس شهرستان منوجان اجرا شد.

وی؛ روز مزرعه را فرصت مناسبی برای انتقال دانش و جدیدترین یافته های تحقیقاتی به بهره برداران بخش کشاورزی عنوان و بیان کرد: با توجه به آلودگی نخلستان های شهرستان منوجان به آفت سرخرطومی حنایی خرما و لزوم جلوگیری از گسترش آفت و همچنین ایجاد تغییر زمان عملیات به باغی در نخلستان ها، برنامه روز مزرعه خرما در بهمن ماه برگزار شد.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی جنوب کرمان، اظهار کرد: با توجه به بحث خشکسالی و ضرورت توجه ویژه به نحوه مصرف آب و استفاده بهینه از منابع آبی، در زمینه نیاز آبی خرما، روش های مناسب آبیاری، کاربرد آبیاری قطره ای در نخلستان ها، نحوه استفاده از آبیاری بابلر در نخلستان های با کیفیت پایین آب و همچنین روش های استفاده بهینه از آبیاری سطحی، مطالب فنی توسط دکتر اسماعیل مقبلی معاون پژوهشی و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی جنوب کرمان ارائه شد.

مهندس میجانی، افزود: یکی از راه های پیشگیری از گسترش آفت سرخرطومی حنایی خرما به مناطق سالم ، موضوع عدم نقل و انتقال پاجوش در سطح مناطق آلوده میباشد.

در ادامه این برنامه مهندس مهدیه کرد مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان نیز ضمن بیان مطالبی در خصوص آفات مهم خرما بویژه سوسک سرخرطومی حنایی و میزان خسارت آن در کاهش ارزآوری و اقتصاد کشاورزی منطقه، بر ضرورت پرهیز از انجام عملیات به باغی (هرس،تکریب، انتقال پاجوش و... ) در فصول گرم سال و انجام عملیات به باغی در بهمن ماه تاکید نمود.

وی همچنین به منظور جلوگیری از گسترش آفت در سطح منطقه، درخصوص لزوم اطلاع باغداران از سلامت باغ های محل تامین پاجوش و مشورت با کارشناسان حفظ نباتات و رعایت اصول قرنطینه و همکاری با تیم های ردیابی آفت در منطقه هشدار داد.

دکتر پیمان نامور معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان نیز ضمن اشاره به نکات اصولی وفنی عملیات به باغی به نخلکاران، بر موضوع برنامه ریزی اصولی جهت تغذیه صحیح نخلستان ها بر اساس شرایط خاک، اقلیم منطقه، میزان و کیفیت آب آبیاری و توجه به مراحل رشدی و رعایت اصول بهداشت نخلستان ها تاکید کرد.

شایان ذکر است؛ در این برنامه به سوالات تعدادی از نخلداران، توسط مدرسین پاسخ علمی و فنی ارائه گردید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha