کاهش چشمگیر آمار مرگ و میر مادران و نوزادان در استان کرمان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان؛ دسترسی به ابزارهای تشخیصی و درمانی در ایران را بهتر از بسیاری از کشورها عنوان کرد و ایجاد سیستم بهداشتی در روستاها را در کاهش چشمگیر مرگ و میر مادران و نوزادان موثر دانست.

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ نشست خبری رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان به همراه معاونان غذا و دارو، تحقیقات و فناوری، بهداشتی، رئیس اورژانس، مدیر پرستاری دانشگاه، مدیر گروه مبارزه با بیماری ها و مشاور معاون درمان، ۱۸ بهمن ماه به مناسبت دهه فجر با حضور در سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری کرمان برگزار شد.

دانشگاه علوم پزشکی کرمان قطب علمی منطقه هشت کشوری است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در این نشست خبری گفت: نخستین گروه دانشجویان پزشکی کرمان در سال ۵۶ وارد دانشگاه شدند و آموزش پزشکی در آن زمان با وزارت علوم ادغام بود و در سال ۶۵ دانشگاه علوم پزشکی از بدنه وزارت علوم جدا شد.

دکتر مهدی احمدی نژاد ادامه داد: در گذشته بسیاری از عمل‌ های جراحی در کشور امکان‌ پذیر نبود و بسیاری از مردم برای درمان باید به خارج کشور می‌ رفتند و روش‌ های درمانی و تشخیصی هم امکان‌ پذیر نبود، اما با تفکیک رشته‌ های پزشکی از رشته‌ های علوم نیازهای کشور به‌ خوبی شناخته و گام‌ های بلندی برای رفع نیازهای آموزشی و درمانی در کشور برداشته شد.

وی افزود: در استان کرمان و در دانشگاه علوم پزشکی کرمان به‌ عنوان قطب علمی منطقه هشت کشور نیازی به اعزام بیماران به غیر از موارد بسیار خاص نداریم و ابزارهای درمانی و تشخیصی را داریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان؛ از همکاری خیریه‌ های حوزه سلامت در بخش‌ های مختلف از جمله سرطان قدردانی و عنوان کرد: دیدگاه ما این است که باید به بالاترین سطح خدمات درمانی برسیم.

دکتر احمدی نژاد؛ دسترسی به ابزارهای تشخیصی و درمانی در ایران را بهتر از بسیاری از کشورها عنوان کرد و ایجاد سیستم بهداشتی در روستاها را در کاهش چشمگیر مرگ و میر مادران و نوزادان موثر دانست.

وی از وجود همه تخصص‌ ها و فوق‌ تخصص‌ ها در استان کرمان خبر داد و اظهار کرد: پوشش بیمه‌ ای برای اغلب مردم استان کرمان وجود دارد و بالای ۹۰ درصد خدمات برای درمان ناباروری توسط بیمه سلامت پرداخت می‌ شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در رابطه با مرگ و میر مادران باردار در کرمان گفت: جان مادر و فرزند برای ما مهم است و هیچ فرقی برای ما ندارد که یک مادر ایرانی و یا یک مادر افغانستانی باشد، و اگر گاهی در مرگ و میر مادران قصور وجود داشته باشد، طبق قوانین به‌ شدت با آن برخورد شده است.

دکتر احمدی نژاد، همچنین متذکر شد: تعداد موارد سقط در استان کرمان خیلی کم شده است.

وی اظهار کرد: دانشگاه کرمان جزء دانشگاه‌های تیپ یک است، اما از نظر نیروی انسانی در بین ۵ دانشگاه آخر کشور قرار دارد و در سال‌های گذشته نسبت به کرمان بی‌ مهری شده است و نیروهای ما بسیار کم هستند و ما با کمبود پرستار به‌ ویژه پرستار مرد مواجه هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه ۱۸۹ دانشجوی خارجی در دانشگاه علوم پزشکی کرمان تحصیل می کنند، تصریح کرد: بیشتر این دانشجویان در رشته پزشکی و تعدادی نیز در داروسازی، دندانپزشکی و دکترای پرستاری مشغول تحصیل هستند.

دکتر احمدی نژاد اضافه کرد: در همین راستا و به زودی تفاهمنامه‌ ای بین دانشگاه علوم پزشکی کرمان با کشور عمان برای توریسم سلامت و آموزش دانشجویان پزشکی منعقد می‌ شود.

کاهش چشمگیر آمار مرگ و میر مادران و نوزادان در استان کرمان

هنوز با کمبود پرستار مواجه هستیم

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمان هم با اشاره به کمبود پرستار در این دانشگاه گفت: طبق گزارش مدیریت نیروی انسانی وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی، میانگین نسبت پرستار به تخت ۹۵ صدم است که این میزان در دانشگاه کرمان حدود ۸۲ صدم است.

دکتر پروین منگلیان افزود: در سال جاری با توجه به اینکه تعدادی از پرستاران ما بازنشسته شدند و برخی از پرستاران طرحی نیز دوره طرحشان به پایان رسیده، در حال حاضر نسبت پرستار به تخت ۷۹ صدم است .

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به گزارش و پیگیری معاونت پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مبنی بر جذب ۲۰۰۰۰ پرستار تا پایان امسال، اظهار امیدواری کرد: دانشگاه علوم پزشکی کرمان سهمیه خوبی در این مجوز استخدامی داشته باشد.

دکتر منگلیان عنوان کرد: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و ابلاغ دستورالعمل اجرایی این قانون که ۱۵ سال مسکوت مانده بود، در سال ۱۴۰۱ به مرحله اجرا درآمد.

کاهش چشمگیر آمار مرگ و میر مادران و نوزادان در استان کرمان

وجود برندهای متفاوت دارویی به معنای کمبود دارو نیست

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در رابطه با کمبودهای دارویی در استان اظهار داشت: یکی از مشکلات ما بحث خوددرمانی دارو بود و کمبود آنتی‌ بیوتیک‌ ها به علت کاهش مصرف در دوران کرونا و عدم تولید توسط شرکت‌ها بود و وارداتی داشتیم و از مهرماه با نسخه می‌ توان آنتی‌ بیوتیک را دریافت کرد.

دکتر علی اسدی‌ پور گفت: در برخی موارد پزشکان ما بعضی داروها با یک اسم و برند خاص را می‌ نویسند و بیماران هم همان را مطالبه می‌ کنند، که ممکن است چند داروی دیگر به اسم آن وجود داشته باشد که ما اسم این را کمبود دارو نمی‌ گذاریم.

کاهش چشمگیر آمار مرگ و میر مادران و نوزادان در استان کرمان

دعوت از مردم استان کرمان جهت تزریق نوبت چهارم واکسن کرونا

دکتر سعید صحبتی؛ سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این نشست اظهار داشت: ۲ میلیون و ۲۶۷ هزار و ۲۹۰ نفر برابر با ۹۲ درصد از واجدان شرایط واکسن نوبت اول و ۸۱ درصد نیز نوبت دوم را دریافت کرده‌ اند و در مجموع بیش از ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن در استان کرمان در چهار نوبت تزریق شده است و برای واکسیناسیون رایگان مردم همچنان آمادگی داریم.

کاهش چشمگیر آمار مرگ و میر مادران و نوزادان در استان کرمان

وجود طرح پزشک خانوار در تمامی شهرها و روستاهای زیر ۲۰ خانوار

دکتر محسن بارونی؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار داشت: در تمام شهرهای زیر ۲۰ هزار خانوار و روستاهای استان کرمان پزشک خانوار داریم و در منطقه شهری بالای ۲۰ هزار نفر طرح تحول شهری اجرا می‌ شود که پزشکان در ساعات اداری هستند.

کاهش چشمگیر آمار مرگ و میر مادران و نوزادان در استان کرمان

شهر کرمان نیاز به چندین پایگاه اورژانس دیگر دارد

رئیس اورژانس کرمان نیز در این نشست گفت: در حال حاضر ۱۵ پایگاه اورژانس پیش بیمارستانی در شهر کرمان فعالیت دارد که نیاز است سه تا چهار نقطه دیگر از شهر کرمان پایگاه اورژانس احداث شود.

دکتر سید محمد صابری خاطرنشان کرد: مرکز مدیریت حوادث دانشگاه این آمادگی را دارد درصورتی که زمین از سوی شهرداری و یا سایر ارگان های دولتی در اختیارش قرار گیرد این پایگاه ها را احداث کند.

کاهش چشمگیر آمار مرگ و میر مادران و نوزادان در استان کرمان

دانشگاه علوم پزشکی کرمان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha