استفاده از دورریز گیاهی پوست سیب‌زمینی در فرایند رنگرزی طبیعی

پژوهشگران دانشکده هنر دانشگاه بیرجند در پژوهشی استفاده از دورریز گیاهی پوست سیب زمینی در فرایند رنگرزی طبیعی را مورد بررسی و بهینه‌سازی قرار دادند.

به گزارش گروه علمی و فناوری خبرگزاری سلامت به نقل از دانشگاه بیرجند، سحر قاصد، دانش‌آموخته رشته فرش، گرایش مواد اولیه و رنگرزی در پایان‌نامه کارشناسی ارشد خود با موضوع « بررسی شرایط رنگرزی و کسب شیدهای رنگی مختلف با استفاده از سیب‌زمینی شیرین بنفش» ویژگی‌های رنگی و تنوع فام رنگی را مورد ارزیابی قرار داده است.

در این پژوهش، پوست سیب‌زمینی شیرین بنفش برای رنگرزی نخ پشمی معرفی و فرآیند رنگرزی به منظور کسب فام‌های رنگی متنوع و بیشترین قدرت رنگی، مورد ارزیابی قرار گرفت.

بر اساس نتایج به دست آمده pH و مدت زمان رنگرزی، تاثیر معناداری بر قدرت رنگی نمونه‌ها داشت. نمونه‌های رنگرزی از ثبات شستشویی و نوری خوبی برخوردار هستند.

امروزه تمایل به استفاده از رنگزاهای طبیعی نسبت به رنگزاهای شیمیایی به دلیل توجه به محیط زیست حائز اهمیت است. ماده رنگزای موجود در پوست سیب زمینی شیرین بنفش به عنوان یک دورریز گیاهی حاوی ماده‌ای به نام آنتوسیانین است که می‌توان آن را به عنوان یک ماده رنگزای طبیعی استفاده کرد.
شایان ذکر است؛ این پایان‌نامه با راهنمایی دکتر حسین بارانی، مشاوره سمانه خالقی و داوری دکتر هما مالکی و دکتر امین‌الدین حاجی، عضو هیئت علمی دانشگاه یزد انجام شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha