بهار اشتغال زایی با شکفتن گل های محمدی در سربیشه/اشتغال زایی توسط شهرداری سربیشه

بهار و چیدن گل محمدی در شهرستان سربیشه فرصت بسیار خوبی برای اشتغال زایی مردم این منطقه و درآمدزایی برای کشاورزان به وجود آورده است.

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) خراسان جنوبی،آفتاب هنوز طلوع نکرده به هوای چیدن گل محمدی عازم گلستان‌های خوش رنگ سربیشه می‌شوند. همان گلستان‌هایی که گویی فرش صورتی در آن پهن کرده‌اند و قدم زدن در آن درمان روح‌های خسته از تکرار ایام است.

این زنان و مردان پرتلاش مانند بسیاری از همشهری‌ها و هم استانی هایشان کارگرند ولی به جای کار در محیط کارخانه و یا در یک بنای نیمه تمام، با گل سر و کار دارند. با یکی از لطیف‌ترین و زیباترین مخلوقات خداوندی.

آری اردیبهشت است و فصل چیدن گل محمدی و گرفتن گلاب و شهرستان سربیشه نیز به واسطه اقلیم مساعدش تبدیل به یکی از مهدهای پرورش این خوش رنگ و بوی اردیبهشت ماهی شده است و برای بسیاری از مردم این شهرستان نیز فرصت‌های اشتغال‌زایی به وجود آورده است.

صبح یکی از روزهای لطیف بهاری ما نیز در گلستان گل محمدی شهرداری سربیشه همراه این کارگران پرتلاش شدیم. گلستانی که مراسم شکرگزاری برداشت گل محمدی در حال برگزاری است.

در گلستان شهرداری سربیشه تا چشم کار می‌کند درخت گل محمدی در حال جلوه‌گری است و در کنار این زیبایی خداوند، زنان و مردان پرتلاشی را مشاهده می‌کنیم که از قبل برآمدن آفتاب آستین همت را برای چیدن گل محمدی بالا زده‌اند.

یکی از بانوان که در این صبحگاهان مشغول فعالیت بوده و سبدی را پر از گل محمدی کرده است، گفت: کار در این گلستان و در میان گل‌های محمدی بسیار زیبا است ولی سختی‌های خاص خودش را دارد.

وی با بیان اینکه از ساعت ۶ صبح تا 2 بعدازظهر در این باغ گل مشغول فعالیت است، دست‌های زخم شده خود را به ما نشان می‌دهد و می‌گوید به خاطر خارهای گل اینگونه شده است ولی با این وجود هیچ وقت دست از کار برنداشته‌ام.

*اشتغال‌زایی گل برای اهالی سربیشه در فصل بهار

کارگر دیگری با چهره گشاده خوشامدگویی می‌کند و می‌گوید: اینجا برای تعداد زیادی از همشهریان ما فرصت اشتغال‌زایی به وجود آمده است و ما تقریباً تا اواخر خردادماه به کار چیدن گل محمدی مشغول هستیم.

وی با بیان اینکه گل‌ها به کسانی که در حوزه تولید گلاب و اسانس فروخته می‌شود، بیان کرد: نباید تصور کنیم که این گل‌ها از نظر کیفیت کمتر از گل شهر کاشان است بلکه گل سربیشه هیچ چیز کمتر از گل قمصر ندارد.

*چرخه زنجیره ارزش گل محمدی در سربیشه تکمیل می‌شود

مهدی جعفری، رئیس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در مراسم شکرگزاری برداشت گل محمدی در شهرستان سربیشه با تأکید بر اینکه اقلیم این شهرستان برای پرورش گل محمدی بسیار مناسب است، اظهار کرد: تکمیل چرخه زنجیره ارزش گل محمدی از اولویت‌های جهاد کشاورزی در سال جاری است و تلاش می‌کنیم این مهم تا قبل از فصل برداشت سال آینده انجام شود.

وی ادامه داد: کل سطح زیرکشت گل محمدی در خراسان جنوبی ۴۴۶.۵ هکتار است که از این میزان ۱۷۵ هکتار بارور مربوط به شهرستان سربیشه است.

جعفری با تأکید بر اینکه در شهرستان سربیشه بر روی پرورش گیاهان دارویی و گل محمدی حساب ویژه‌ای باز کرده‌ایم، گفت: مشکلات پرورش دهندگان گل محمدی سربیشه در حوزه بارگاه را نیز مرتفع و بحث فرآوری را نیز پیگیری می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی ۲۱ واحد فرآوری گیاهان دارویی با ظرفیت ۴ هزار و ۹۱۲ تن داریم، یادآور شد: از این میزان پنج واحد فرآوری با ظرفیت ۹۰۰ تن در حوزه گل محمدی است.

* خاک شهرستان سربیشه برای تولید گل محمدی بسیار مناسب است

محمدرضا لکزایی، فرماندار سربیشه نیز در این مراسم، اظهار کرد: اقلیم مناسب و خاک شهرستان سربیشه برای تولید گل محمدی بسیار مناسب است و برداشت گل محمدی در برخی از مناطق این شهرستان چون درح حتی از اواخر اسفندماه آغاز می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه برداشت گل محمدی تا اواخر خرداد در دشت سربیشه ادامه دارد، افزود: در فصل برداشت گل محمدی برای ۱۵۰ نفر در حوزه گل محمدی فرصت اشتغال‌زایی به وجود می‌آید.

*شهرستان سربیشه قطب تولید گل محمدی

محمدرضا زرگری، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه نیز در مراسم شکرگزاری برداشت گل محمدی در سربیشه اظهار کرد: این شهرستان به عنوان قطب تولید گل محمدی در خراسان جنوبی شناخته می‌شود و رتبه اول سطح زیرکشت و تولید در خراسان جنوبی را دارد.

وی با بیان اینکه برداشت گل محمدی از سطح ۱۷۵ هکتار گلستان‌های گل محمدی بارور در شهرستان سربیشه آغاز شده است، افزود: ۱۵۰ بهره بردار در سطح شهرستان، در حوزه گل محمدی مشغول به فعالیت‌اند و زمینه اشتغال آنان به وجود آمده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه درآمد کشاورزان در این راستا را بالغ بر ۲۲ میلیارد تومان عنوان کرد.

زرگری ادامه داد: گل محمدی به دلیل تحمل کم‌آبی، یکی از مناسب‌ترین گونه‌های قابل کشت در شهرستان سربیشه است و علاوه بر این به دلیل باردهی سریع، کاشت و نگه‌داری آسان باغ، نبود نیاز به حفاظت محصول روی درخت، می‌تواند درآمد بیشتری را برای کشاورزان به همراه داشته باشد.

وی اظهار کرد: این طلای معطر نسبت به سایر محصولات کشاورزی، درگیری کمتری با آفات دارد و می‌تواند به صورت خشک شده نیز مورد استفاده قرار گیرد یا از آن گلاب و اسانس استحصال شود.

زرگری با بیان اینکه زمینه پرداخت تسهیلات کم بهره در سال جاری برای توسعه کشت گل محمدی فراهم شده است، یادآور شد: طی سال گذشته بیش از ۱ میلیارد و هفتصد میلیون تومان تسهیلات برای احداث باغات جدید پرداخت شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه با تأکید بر اینکه یکی از چالش‌های پیش روی محصول گل محمدی موضوع فرآوری است، افزود: در صورت تأمین تسهیلات برای خریداری ماشین آلات تا قبل از شروع برداشت سال آینده با راه اندازی کارخانه گلاب‌گیری و اسانس گیری زنجیره ارزش گل محمدی تکمیل خواهد شد.

گزارش از محبوبه قاسم زاده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha