اندیشکده شورای آتلانتیک معتقد است حمله بیسابقه ۱۴ آوریل ایران به خاک اسرائیل یک تیر هشدار بود و نشان میدهد که تهران بهرغم نداشتن نیروی هوایی مدرن توانایی ضربه زدن به اسرائیل را دارد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری سلامت(طبنا)اندیشکده شورای آتلانتیک در یکی از تازهترین تحلیلهای خود در مورد واکنش نظامی هفته گذشته تهران با بیان اینکه روزگاری ایران در عرصه صنعت نظامی هوایی ضعیف بود، اما اکنون پیشرفت چشمگیری دارد و در اوج به سر میبرد، نوشت: حمله بیسابقه چهاردهم آوریل ایران به اسرائیل یک تیر اخطار بود. این واکنش نشان میدهد که تهران بهرغم نداشتن نیروی هوایی مدرن ظرفیت بالقوهای برای ضربه زدن به اسرائیل و مقابله با برتری هوایی آن دارد.
این اتاق فکر آمریکایی در ادامه آورده است که حمله مستقیم هوایی ایران به خاک اسرائیل نقطه عطفی در شرایط امنیتی رو به وخامت منطقه بود. اگرچه حمله اخیر نکته جدیدی را در مورد تواناییهای نظامی ایران فاش نکرد، اما ظرفیتهای خطرناک ایران در بهرهبرداری از فقدان عمق استراتژیک اسرائیل را نشان داد.
این گزارش با بیان اینکه حمله ایران، اسرائیل را به تجدیدنظر در محاسباتش در مورد ایران وادار میکند، افزود: برخی تحلیلگران سیاست خارجی، نوع واکنش ایران در پاسخ دادن به حمله اسرائیل به کنسولگری در دمشق را دارای بازخوردهای منفی برای تهران توصیف میکردند، اما جمهوری اسلامی و رهبر آن آیتالله سید علی خامنهای (مدظلهالعالی) این امر را از دیدگاهی متفاوت مشاهده و ارزیابی میکردند.
نویسنده گزارش با تکرار ادعاهای رسانههای صهیونیست در مورد مقابله و همکاری غرب در کنار اسرائیل با موشکها و پهپادهای ایرانی مدعی شد که حمله ایران آسیب زیرساختی قابل توجهی را به دنبال نداشت. با این حال شورای آتلانتیک با بیان اینکه ممکن است همه این اقدامات از روی برنامهریزی انجام شده باشد، اذعان کرد اگر سه هزار یا ۳۰ هزار موشک و پهپاد بدون اخطار قبلی به سمت اسرائیل پرتاب شوند، مقابله با آنها بسیار سخت خواهد بود.
این در حالی است که بر اساس برخی اطلاعات، گفته میشود حزبالله لبنان که اصلیترین متحد ایران است، زرادخانهای متشکل از ۱۵۰ هزار راکت و موشک در اختیار دارد.
این مرکز پژوهشی آمریکا، نیروی هوایی را پاشنه آشیل امنیتی ایران از زمان جنگ هشتساله ایران و عراق (۱۹۸۸-۱۹۸۰) دانست و اعلام کرد که پس از آن جنگ، ایران برای تقویت توان هوایی خود تلاش کرد و در کنار آن بخش عمدهای از منابع خود را در زمینه توسعه برنامه موشکی بالستیک و پهپاد رزمی سرمایهگذاری کرد. ایران به دلیل آنکه سالها با محدودیتهای تسلیحاتی سازمان ملل درگیر بود، پیوسته سعی کرد تا برد و دقت موشک و پهپادهای خود را افزایش دهد و در این مسیر موفق شد قابلیت موشکی و پهپادی خود را به این سطح بالا ارتقا دهد.
نظر شما