الحاق اراضی به روستاها بر اساس طرح هادی/افتتاح پارک بانوان مادر در روستای کاله بهنمیر

رئیس بنیاد مسکن کشورگفت: الحاق اراضی به روستاها بر اساس طرح هادی با رعایت اصول قانونی انجام می‌شود.

به گزارش طبنا،در جریان افتتاح پروژه‌های بوستان مادر، با اهدای زمین و هزینه ۱۵ میلیارد تومان و متراژ زمینی ۳۸۰۰ متر مربع افتتاح شد پارک ویژه بانوان روستای کاله از توابع بهنمیر بخش شهرستان بابلسر افتتاح شد.

رئیس بنیاد مسکن کشور: توسعه روستاها و تأمین مسکن محرومان اولویت برنامه‌های بنیاد مسکن

در جریان سفر به استان، آقای منوچهر خارجه دلویی، رئیس بنیاد مسکن کشور، از افتتاح اولین پارک روستایی ویژه بانوان در منطقه بابلسر خبر داد و گفت: "این پروژه گام خوبی در راستای توسعه زیرساخت‌های رفاهی در روستاها است و امیدواریم که این پروژه به عنوان الگویی برای سایر روستاها در سطح کشور مورد توجه قرار گیرد. زمین‌های این پارک توسط خیرین اهدا شده و بنیاد مسکن با مشارکت دهیاری‌ها و مسئولین محلی هزینه‌های عمرانی این پروژه را تامین کرده است."

وی ادامه داد: "توسعه پروژه‌های مسکن ویژه محرومان یکی از اهداف اصلی بنیاد مسکن است. امروز شاهد آغاز پروژه ۸۰ واحدی ویژه محرومان در استان بودیم که با مشارکت نهادهای مختلف در حال اجراست. این پروژه‌ها به منظور تأمین مسکن برای اقشار کم‌درآمد، به ویژه خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی، در حال اجرا است."

خارجه دلویی افزود: "هدف بنیاد مسکن تأمین مسکن برای محرومان است. در این راستا، تسهیلات با نرخ ۵ درصد برای بازسازی مسکن روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر در نظر گرفته شده است. این تسهیلات با کمک دولت محترم و اعتبار قرض‌الحسنه در اختیار مردم قرار می‌گیرد. برای هر واحد مسکونی روستایی و در شهرهای کوچک، مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات تأمین شده است."

رئیس بنیاد مسکن کشور همچنین با اشاره به طرح هادی روستایی اظهار داشت: "طرح هادی یکی از برنامه‌های مهم بنیاد مسکن در سطح کشور است که در بسیاری از روستاها اجرا شده است. در بابلسر، ۹۵ درصد از روستاها طرح هادی خود را اجرا کرده‌اند و تنها ۵ روستا باقی مانده است. این طرح‌ها با مشارکت اهالی و دهیاری‌ها اجرایی می‌شود، در حالی که بنیاد مسکن تأمین قیر و روسازی آسفالت را بر عهده دارد."

وی در ادامه گفت: "در راستای نوسازی مسکن روستایی، امسال بنیاد مسکن به دنبال نوسازی ۲۲۰ هزار واحد مسکونی در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر است. این پروژه‌ها با هدف ارتقاء کیفیت زندگی روستاییان و ایجاد زیرساخت‌های پایدار در حال پیگیری است."

خارجه دلویی همچنین به برنامه‌های بنیاد مسکن برای حمایت از خانواده‌های دارای معلولیت اشاره کرد و گفت: "در سطح کشور، ۱۴ هزار خانواده دارای دو معلول به بالا تاکنون صاحب مسکن شده‌اند و ما برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا مسکن مورد نیاز ۷۰۰ خانواده معلول در استان‌ها تأمین شود."

وی در خصوص مسکن ملی نیز تصریح کرد: "طرح نهضت ملی مسکن به بنیاد مسکن واگذار شده و بنیاد مسکن به نمایندگی از وزارت راه و شهرسازی، مسئولیت کارگزاری و نظارت بر ساخت ۲۹۰ هزار واحد از مجموع ۸۶۰ هزار واحد مسکن این طرح را بر عهده دارد."

رئیس بنیاد مسکن کشور در پایان گفت: "یکی از چالش‌های اصلی در زمینه ساخت مسکن در روستاها، زمین‌هایی است که در مجاورت بافت قرار دارند یا در محدوده طرح هادی نیستند. در این زمینه، بنیاد مسکن در حال بررسی راهکارهای قانونی برای تسهیل این فرآیند است تا زمین‌های نزدیک به بافت روستاها نیز برای ساخت مسکن مورد استفاده قرار گیرد."

منوچهر خارجه دلویی، با اشاره به اهمیت اجرای طرح‌های توسعه‌ای در روستاها گفت: "بنیاد مسکن طبق ماده ۴ قانون ساماندهی موظف است تا نیازهای توسعه‌ای هر روستا را بر اساس مطالعات دقیق طرح هادی بررسی کرده و به منظور تصمیم‌گیری بر اساس توسعه آتی، مطالعات فنی و کارشناسی انجام دهد."

الحاق اراضی به روستاها بر اساس طرح هادی/افتتاح پارک بانوان مادر در روستای کاله بهنمیر

خارجه دلویی ادامه داد: "در این فرآیند، مشخص می‌شود که در چه جهتی و با چه میزان مساحت باید توسعه صورت گیرد. اگر اراضی اضافه‌شده دولتی باشند، طبق قانون، این اراضی به بنیاد مسکن تحویل داده می‌شود تا در محدوده روستا استفاده گردد. اما اگر اراضی دولتی نباشند، بنیاد مسکن باید توافقات لازم را با مالکین اراضی خصوصی انجام دهد."

رئیس بنیاد مسکن کشور با اشاره به چالش‌هایی که ممکن است در الحاق برخی اراضی به محدوده روستاها وجود داشته باشد، تاکید کرد: "ممکن است برخی از زمین‌ها در داخل طرح هادی قرار بگیرند و برخی دیگر خارج از این طرح باشند. این مسئله بستگی به مطالعات فنی و نیازهای واقعی روستا دارد و در نهایت، تصمیمات قانونی در کارگروه‌های تخصصی با حضور معاون استاندار و دستگاه‌هایی همچون منابع طبیعی و محیط زیست گرفته می‌شود."

خارجه دلویی افزود: "در مواردی که زمین‌ها خارج از طرح هادی قرار دارند، تنها در صورتی که طرح توسعه‌ای در کارگروه‌های مرجع تصویب شود، امکان الحاق آن‌ها به محدوده روستا وجود دارد."

وی در پایان تاکید کرد که تمام این اقدامات با هدف ایجاد توسعه پایدار در روستاها و فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای ارتقای کیفیت زندگی روستاییان صورت می‌گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha