به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکتر محمداسماعیل مطلق کمیته ملی مشورتی مدیریت خطر بلایای کشور و مدیر گروه کاهش خطر بلایای وزارت بهداشت، همچنین مدیران و کارشناسان این حوزه از 18 دانشگاه علوم پزشکی کشور که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد، افزود: در کشـور ما به دلایـل گوناگـون یکی از کشورهای بلاخیز طبیعـی جهـان و جزء ۱۰ کشـور ردیـف اول حادثه خـیز است، به طـوری که در شـرایط فعلـی حـدود ۷۰ درصد کشور در معـرض خطـر زلـزله بـوده و بـه دلیـل شرایـط نامسـاعد جوی و استفادههای نابجا از منابـع طبیعـی نزدیک به ۵۰ درصد کشورمان در معرض خطر جاری شدن سیل قرار دارد.
وی افزود: تقریبا در هر هفته دو زلزله با شدتی کمتر از چهار درجه ریشتر رخ میدهد و در هر ماه یک زلزله با قدرت چهار ریشتر اتفاق میفتد که در این شرایط، روند طبیعی زندگی به طور ناگهانی از هم گسسته شده، مردم دچار رنج و درماندگی میشوند و در نتیجه به غذا، پوشاک، سرپناه، مراقبتهای بهداشتی و پزشکی و سایر ضروریات زندگی احتیاج مییابند، در حالی که منابع عادی خدمات بهداشتی و امدادی محلی جوابگوی این نیازها نیست، بنابراین برای مقابله با آنها باید از منابع اضطراری محلی، ملی و بین المللی کمک گرفته شود.
وی ادامه داد: به همین دلایل تشکیل مدیریتی یکپارچه، توانمند و اعمال روشهای صحیح و مناسب برای کنترل وضعیت بحرانی تا حد زیادی میتواند میزان خسارات را کاهش دهد.
دکتر مطلق، مدیریت بلایا را به معنای سوق دادن هدفمند جریان امور به روالی قابل کنترل به قصد برگرداندن امور در سریع ترین زمان ممکن به شرایط قبل از بحران در بخشهای مختلف عنوان کرد.
مشاور معاونِ بهداشت و مدیر گروه کاهش خطر بلایای وزارت بهداشت، برگزاری کمیته ملی مشورتی مدیریت خطر بلایای کشور با حضور ۲۴ مدیر و کارشناس گروه خطر بلایای ۱۸ دانشگاه علوم پزشکی کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز را نیز تلاشی در راستای بررسی برنامههای دفتر مدیریت خطر بلایای وزارت بهداشت دانست.
وی گفت: در این کمیته ضمن گزارش اقدامات چهار ماهه دفتر مدیریت خطر بلایا، پیشنهادات نمایندگان دانشگاههای علوم پزشکی کشور در راستای ارتقای سطح کیفی برنامههای مدیریت خطر بلایا مورد تبادل نظر قرار گرفت.
دکتر مطلق از معرفی وب سایت دفتر مدیریت خطر بلایا، به عنوان یکی دیگر از برنامههای ارائه شده در کمیته نام برد و هدف از طراحی این وب سایت را معرفی و انعکاس فعالیتها و عملکرد دفتر مدیریت خطر بلایا، اطلاع رسانی، توسعه ارتباطات برون بخشی و انتشار اخبار در سطح شبکه جهانی عنوان کرد.
نظر شما