کد خبر: مشکلات-قلبی-در-ورزش-و-خطرات-ناشی-از-آن
۲ دی ۱۳۹۹، ۱۳:۵۱
ورزش و مشکلات قلبی ناشی از آن

مشکلات قلبی در ورزش

چه بیماری قلبی داشته باشید و چه قلب تان از سلامت کامل برخوردار باشد فرقی نمی کند، بدن تمام افراد به ورزش احتیاج دارد. در عین حال که ورزش راهی مفید برای درمان و جلوگیری از بیماری های قلبی به شمار می آید فواید دیگری هم دارد. جدا از فواید قلبی، زمانی که ورزش را به زندگی روزمره خود اضافه می کنید هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ روحی احساس بهتری پیدا خواهید کرد. ورزش باعث کاهش استرس، افزایش سلامت قلب و احساس خوشحالی می شود. در این مقاله به مشکلات قلبی در ورزش (AHS) و خطرات ناشی از آن می پردازیم.

سایر عوامل ایجاد کننده خطر مشکلات قلبی عبارتند از:

  • رژیم غذایی سرشار از چربی های اشباع شده
  • دیابت نوع 2
  • فشار خون بالا یا بیماری فشار خون
  • سیگار کشیدن
  • کلسترول بالا
  • چاقی
  • سابقه ی خانوادگی بیماری دیابت
کاهش این عوامل خطر می تواند شانس شما برای حمله ی قلبی یا سکته ی مغزی را کاهش دهد و همچنین نیاز شما به روش های پزشکی مربوط به قلب، از جمله جراحی بای پس را کم می کند. فعال بودن یک راه عالی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی است. تاثیر ورزش های هوازی منظم مانند پیاده روی بر روی سلامت قلب، اثبات شده است. حتی با کاهش وزن و کاهش فشار خون، برخی از عوامل خطر بیماری قلبی را معکوس می کند. با این حال، ورزش ممکن است گاهی اوقات خطر ابتلا به حمله ی قلبی را به ویژه در افرادی که بیماری قلبی دارند و فعالیت های خود را به درستی انجام نمی دهند، افزایش می دهد.

مشکلات قلبی در ورزش و علت نیاز به اقدامات لازم

ورزش کردن برای کمک به جلوگیری از ایجاد بیماری های قلبی، حیاتی است. به طور کلی برای اکثر مردم، ورزش کردن امن است، اما لازم است که شما اقدامات احتمالی را انجام دهید. به ویژه اگر:
  • پزشک به شما گفته که یک یا چند فاکتور خطر برای بیماری قلبی دارید.
  • شما اخیرا یک حمله ی قلبی یا مشکلات دیگر قلبی را تجربه کرده اید.
  • شما در گذشته فعالیت نداشته اید.
افراد مبتلا به بیماری های قلبی اگر از قبل مورد ارزیابی قرار گیرند، می توانند تقریبا همیشه با خیال راحت ورزش کنند. با این حال، ورزش کردن برای همه ی افراد مبتلا به بیماری های قلبی مناسب نیست. اگر شما تازه ورزش کردن را شروع کرده اید، نکته ی اصلی این است که برای جلوگیری از عوارض جانبی، به آرامی شروع کنید. قبل از شروع یک برنامه ی ورزشی جدید، با پزشک مشورت کنید. ممکن است لازم باشد که تمرینات خود را تحت نظر پزشک انجام دهید. علاوه بر این اقدامات احتمالی، ممکن است برای پزشک شما دشوار باشد که در مورد مشکلات سلامتی احتمالی که ممکن است در طول ورزش کردن تجربه کنید، نظر دهد. آگاهی از برخی نشانه های هشدار دهنده ی مشکلات مرتبط با قلب، می تواند به نجات جان افراد کمک کند. مشکلات قلبی در ورزش و علت نیاز به اقدامات لازم

علائم مشکلات قلبی در ورزش

حتی اگر قبلا یک حمله ی قلبی داشته اید، یک حمله ی جدید می تواند علائم کاملا متفاوت داشته باشد. در صورت بروز هر یک از علائم زیر، بلافاصله با پزشک تماس بگیرید.

احساس ناراحتی در قفسه سینه

بسیاری از افراد درد ناگهانی و شدید در قفسه ی سینه ی خود، همراه با حمله ی قلبی احساس می کنند. برخی از حملات قلبی ممکن است از این طریق شروع شود. اما در بسیاری دیگر با احساس ناراحتی خفیف، فشار ناخوشایند، سختی و یا درد در مرکز قفسه سینه، شروع می شود. درد می تواند تیز و گاه و بی گاه باشد. اگر این علائم بیش از چند دقیقه طول بکشد، ورزش کردن را متوقف کنید و به اورژانس مراجعه کنید.

تنگی نفس

احساس تنفس غیر طبیعی همراه با ناراحتی و درد در قفسه سینه در طول ورزش کردن، اغلب یک نشانه برای حمله ی قلبی است. این علائم ممکن است قبل از ایجاد ناراحتی در قفسه سینه رخ دهد یا حتی ممکن است بدون ایجاد ناراحتی در قفسه سینه باشد.

سرگیجه یا گیجی

در حالی که فعالیت بدنی ممکن است موجب خستگی شما شود، شما نباید هرگز در حین ورزش کردن دچار سرگیجه یا گیجی شوید. این نشانه ی هشدار را جدی بگیرید و سریعا ورزش کردن را متوقف کنید.

اختلالات ریتمی قلب و بروز مشکلات قلبی

احساس ضربان قلب نامنظم، تپش قلب یا سنگینی در شما، می تواند نشان دهنده ی مشکلات قلبی باشد. اگر در طول بازی احساس کردید که قلب شما ریتم غیر عادی دارد، حتما با پزشک تماس بگیرید.

احساس ناراحتی در دیگر مناطق بدن

مشکلات قلبی، در کنار احساس ناراحتی در قفسه سینه، سایر قسمت های بدن را نیز درگیر می کند. علائم در نقاط دیگر بدن شامل ناراحتی، و درد یا فشار در بازوها، پشت، گردن، فک و یا معده، می باشد. شما همچنین ممکن است احساس کنید که ناراحتی شما از یک قسمت بدن به سایر قسمت ها گسترش می یابد، مثلا از سینه، فک یا گردن به شانه، بازو یا پشت، انتقال یابد.

عرق کردن غیر عادی و مشکلات قلبی

اگرچه عرق کردن در ورزش، طبیعی است، اما حالت تهوع و عرق سرد، علائم هشداردهنده ی یک مشکل احتمالی است و در این صورت لازم است که توسط پزشک معاینه شوید. برخی از افرادی که در حملات قلبی را تجربه کرده اند، احساس غم یا عذاب وجدان ناگهانی را گزارش کرده اند.

اگر مبتلا به بیماری قلبی هستید، سراغ ورزش حرفه‌ای نروید

در انجام ورزش‌های حرفه‌ای و رقابتی باید شرایط دیگری را در نظر گرفت حتی در صورتی که فرد سالم است و هیچ علامت و نشانه‌ای از بیماری قلبی ندارد باید تحت پایش قرار گیرد چون ممکن است بعضی از افراد زمینه‌ای از بیماری قلبی بدون علامت داشته باشند که در فعالیت‌های ورزشی سنگین و رقابتی دچار حمله و ایست قلبی شوند. ایست قلبی هنگام ورزش را گهگاه از مطالب مطبوعات نیز می‌شنویم.

کدام ورزش‌ها برای قلب و عروق مفید هستند؟

بهترین و مفیدترین ورزش برای سیستم قلبی‌عروقی، ورزش‌های هوازی است. این ورزش‌ها شامل پیاده‌روی، شنا، دویدن ملایم، دوچرخه‎سواری و ورزش‌هایی است که آستانه هوازی ما را تقویت می‌کنند و منجر به تقویت سیستم قلبی‌عروقی و تنفسی و افزایش طول عمر می‌شوند. برنامه ورزشی بیماران قلبی باید براساس ملاحظه‌های ورزشی و پزشکی ورزشی تعیین شود تا بتوانند سیستم قلبی‌عروقی فعال‌تری داشته باشند و خطرهای ورزش گریبانگیرشان نشود.

ورزش‌های ممنوعه برای بیماران قلبی

ورزش‌هایی مانند وزنه‌برداری که حالت ایستایی و به زور زدن‌های درجا نیاز دارد اصلا به بیماران قلبی‌عروقی توصیه نمی‌شود چون فشار زیادی به قلب و عروق وارد می‌کنند. همچنین رفتن به جکوزی و سونا که تغییرات همودینامیکی و تغییرات سریع و ناگهانی در سیستم بدن ایجاد می‌کند یا ورز‌ش‌هایی که به حرکات شتابی خیلی سریع نیاز دارد و یکدفعه به سیستم بدن انرژی وارد می‌کند اصلا توصیه نمی‌شود. چنین ورزش‌هایی ممکن است تغییرات ناگهانی در ریتم قلب ایجاد کنند که برای بیمار قلبی خطرناک باشد. یک عادت ناسالم و خطرناک، رفتن داخل جکوزی و سپس وارد شدن داخل آب یخ است. این کار می‌تواند در بیماران قلبی و حتی افراد سالم باعث سنکوپ یا ایست قلبی شود. این کار، به‌خصوص برای بیماران قلبی، ممنوع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha