عاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: صبح امروز جلسه ای با حضور وزیر بهداشت و مسئولان وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد که در آن، تخلفات علمی اخیر مورد بحث و بررسی قرار گرفت و قوانین موجود و قانون جدیدی که در مجلس در حال بررسی است، برای برخورد با این تخلفات کافی است.

به گزارش خبرگزاري سلامت به نقل از  وبدا، دکتر رضا ملک زاده صبح امروز در حاشیه جلسه مسئولان وزارت بهداشت و علوم و دانشگاه آزاد اسلامی و امضای تفاهم نامه همکاری و مشارکت در استفاده از زیرساخت های تحقیقات و فناوری این وزارتخانه ها که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: دستورالعمل جامعی تهیه شده که بتوانیم در آینده از بروز تخلفات علمی جلوگیری کنیم.

وی از برخورد کامل با تخلفات علمی اخیر در کشور خبر داد و گفت: با افرادی که تخلفات آنها در جریان نشر مطالب علمی، مقالات، پایان نامه ها و حتی برخی کتابها به اثبات رسید، برخورد های شدیدی شد اما آیین نامه های موجود در سطح دو وزارتخانه بهداشت و علوم را هماهنگ کردیم تا بتوانیم با تخلفات موسسات آموزش عالی در بخش دولتی، خصوصی و آزاد برخورد قانونی لازم صورت گیرد.

دکتر ملک زاده اضافه کرد: افراد متخلف حوادث علمی اخیر در کشور، تک به تک به کمیته های اخلاق پزشکی و انتظامی اعضای هیات علمی احضار شدند و به تناسب تخلفات صورت گرفته، با آنها برخوردهایی مانند تذکر کتبی، کاهش درجه علمی و اخراج به عمل آمد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه در تخلفات اخیر علمی، 220 نفر در دانشگاه های کشور، درگیر بودند، افزود: تعداد متخلفان اصلی، اندک بود و برخی از متخلفین، از این تخلفات آگاهی نداشتند و ناآگاهانه به این مسیر وارد شده بودند.

وی با اشاره به اخراج 6 نفر از متخلفان از دانشگاه های کشور، خاطرنشان کرد: اساس و هدف دستورالعمل جدید برخورد با متخلفان علمی، بر پیشگیری از وقوع آن است و یکی از مشکلات جدی ما این بوده که اساتید و دانشجویان از این تخلفات اطلاع نداشتند بنابراین باید آموزش هایی برای افرادی که به مقاطع تکمیلی وارد می شوند در نظر گرفته شود زیرا نشر مطالب علمی، تابع قوانین و ضوابط ویژه و رعایت مسائل اخلاقی است.

دکتر ملک زاده بر لزوم ثبت تحقیقات و پژوهش های علمی در محلی مشخص، یادآور شد: ابتدا باید چارچوب تحقیقات و پژوهش های علمی در کمیته اخلاق پزشکی ثبت و مشخص شود و بعد از تبدیل به مقاله، به کدی که در کمیته اخلاق پزشکی مصوب شده، استناد شود.

وی تصریح کرد: برخی افراد که با روش نوشتن مقالات و پایان های علمی و به ویژه ترجمه لاتین آنها آشنایی و تسلط نداشتند، کار خود را به برخی شرکت های خاص واگذار کرده بودند و برخی از آنها اطلاع نداشتند که چه تخلف بزرگی را انجام می دهند

دکتر ملک زاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روابط نزدیک علمی بین موسسات و مراکز علمی تحت پوشش وزارت بهداشت و علوم و دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار داشت: صبح امروز وحدت رویه ای در دستور کار قرار گرفت تا همکاری و مشارکت این موسسات بیشتر از گذشته شود و آنها بتوانند به راحتی از زیرساخت های همدیگر، استفاده کنند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر وضعیت انتقال رشته روانشناسی بالینی از وزارت علوم به وزارت بهداشت، گفت: اعتقاد داریم که این رشته مربوط به حوزه پزشکی است و باید در حوزه پزشکی و در دانشگاه های علوم پزشکی قرار داشته باشد و افرادی تحت این عنوان در قالب کلینیک فعالیتهای درمانی و مداخله ای دارند که البته باعث آسیب به بیماران می شود و با همکاری وزارت علوم، در حال تدوین تفاهم نامه ای به این منظور هستیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha