دکتر مرتضی صفوی در گفتوگو با طبنا( خبرگزاری سلامت)، درباره اینکه چه کنیم تا کمتر سرما بخوریم یا مبتلا به آنفلوآنزا نشویم، اظهار کرد: با شروع پاییز و زمستان هوا سرد میشود بنابراین سرماخوردگی، آنفلوآنزا و عفونتهای ویروسی شیوع بیشتری پیدا میکنند.
وی با بیان اینکه هنگام سرماخوردگی دستگاه تنفسی فوقانی درگیر میشود، افزود: با سرماخوردگی افراد دچار علائمی همچون آبریزش بینی، گلودرد، بیحالی، ضعف و .. میشوند اما آنفلوآنزا علائم شدیدتری دارد و دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی فرد مبتلا را نیز درگیر میکند و فرد علائمی همچون اسهال، تهوع، استفراغ، احساس سرما سرما شدن شدید و .. نیز دارد.
این متخصص تغذیه عنوان کرد: با توجه به اینکه سیستم ایمنی افراد متفاوت است نسبت به سرماخوردگی نیز برخی از افراد مقاومتر هستند و برخی حتی با کوچکترین استرس نیز به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدنشان سریع سرما میخورد. بنابراین توصیه میشود افراد به خصوص در فصل سرما مایعات زیاد مصرف کنند چراکه ویروسها در محیط خشک بیشتر رشد میکنند و مایعات با رقیق کردن ترشحات داخل حلق و بینی حال بیمار را بهبود میدهد.
صفوی با بیان اینکه مایعات خیلیگرم برای گلو درد مناسب نیست و به عبارتی بسیار خطرناک است، خاطرنشان کرد: در غرب ایران به ویژه در کردستان که مردم آن عادت به نوشیدن مایعاتداغ به ویژه چایی دارند سرطانهای ناحیه سر و گردن بیشتر مشاهده شده است.
وی تاکید کرد: به افرادی که دچار سرماخوردگی یا آنفلوآنزا میشوند توصیه میشود به هیچعنوان شیر ننوشند چراکه موادی که در شیر وجود دارد سبب جلوگیری از رقیق شدن مخاط ترشح شده میشوند و نه تنها علائم بیماری بهبود نمییابد بلکه به عبارتی بیماری را نیز تشدید میکند.
این متخصص تغذیه بیان کرد: مصرف مایعات ولرم همچون چای بی رنگ یا چایی سبز، آب جوش، قهوه و مایعات، سوپ، آش مصرف میوههای حاوی ویتامین C برای این افراد توصیه میشود همچنین مواد غذایی که حاوی ادویه هستند نیز به بهبود سرماخوردگی کمک شایان توجهی میکنند.
نظر شما