کد خبر: ۷۶-درصد-مرگ‌ها-در-ایران-به-دلیل-بیماری
۹ اسفند ۱۳۹۶، ۱۵:۱۵
به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکتر علیرضا رئیسی اظهارداشت: تعداد زیادی از افراد در جامعه ما را کارکنان و کارمندان تشکیل می‌دهند اگر وضعیت تغذیه درستی نداشته باشند بازده پایینی خواهند داشت. وی افزود: نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری‌ها بسیار موثر است به طوری که تغذیه تا ۸۰ درصد از بیماری‌های قلبی و عروقی، ۹۰ درصد از دیابت نوع دو و ۳۰ الی ۴۰ درصد از سرطان‌ها پیشگیری می‌کند. معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: بیماری‌های غیرواگیر مهمترین علت مرگ و میر در دنیا هستند. حدود ۴۴ درصد از مرگ و میرها در جهان ناشی از بیماری‌های غیرواگیر است و این آمار به حدود ۴۸ درصد در کشورهای کمتر توسعه یافته می‌رسد. رئیسی ادامه داد: ۱۹ عامل مرگ در دنیا شناخته شده است که از جمله آنها می‌توان به فشار خون، مصرف دخانیات، چاقی و ... اشاره کرد. ۱۰ عامل از این تعداد مربوط به تغذیه است یعنی بیش از ۵۰ درصد از عوامل مرگ و میرها ریشه در تغذیه دارد. معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در ایران در سال ۱۳۸۰ حدود ۵۸ درصد از مرگ‌ها مربوط به بیماری‌های غیر واگیر بود و این آمار در سال ۹۰ به حدود ۷۴ درصد رسیده است. همچنین مرگ و میر ناشی از بیماری‌های واگیر در سال ۸۰ حدود ۲۶ درصد بود که با افزایش سطح آگاهی و بهداشت در دهه ۹۰ به ۱۱ درصد رسیده است. وی تصریح کرد: در ایران  ۷۶ درصد مرگ‌ها به دلیل بیماری‌های غیرواگیر است. ۱۰ عامل اصلی مرگ در ایران وجود دارد که مورد اول آن الگوی نامناسب و غذای ناسالم است. ۵۸ درصد مردم ایران اضافه وزن دارند که این آمار در زنان حدود ۶۲ درصد و در مردان حدود ۵۷ درصد است. البته چاقی شکمی‌در مردان بالاتر است که از عوامل اصلی بیماری‌های قلبی و عروقی است. رئیسی ادامه داد: توسعه سازمان بهداشت جهانی مصرف روزانه کمتر از ۵ گرم نمک است که در ایران این میزان حدود ۹.۱ است که قند خون ایرانیان بالای ۲۵ سال ۹.۵ درصد است و همچنین کلسترول خون بالا در این افراد حدود ۴۸ درصد است یعنی به ازای هر دو نفر یک نفر چربی خون دارد و در تهران نیز این عدد به ۵۷ درصد می‌رسد. معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار کرد: در افراد بالای ۲۵ سال از هر ۴ نفر یک نفر به فشار خون مبتلا است و این آمار در افراد بالای ۵۰ سال بیش از ۵۰ درصد است. رئیسی گفت: تعداد روزهای غیبت از کار به دلیل بیماری در کارکنان چاق، دو برابر کارکنانی است که وزن مطلوب دارند و همچنین کمبود آهن بازده کاری کارکنان را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد. تجارب جهانی چند توصیه به ما دارد که از جمله آنها می‌توان به افزایش مصرف سبزی و میوه، کاهش مصرف روغن و اسید چرب، افزایش تحرک بدنی و کنترل وزن بدن اشاره کرد. معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: یک ملاکی وجود دارد که هر چه نان سفیدتر باشد مضرتر است و هر چه نان به سمت تیرگی برود یعنی سبوس بیشتری دارد که مفید خواهد بود.(مهر)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha