به گزارش گروه اقتصاد سلامتی خبرگزاری سلامت به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، سیاوش وکیلی، نائب رئیس هیأت مدیره انجمن توسعه سرمایه گذاری حرفه ای، ضمن بیان مطلب بالا با اشاره به روند حرکتی شاخص کل و شاخص هم وزن، گفت: بازار به سمت سهام بزرگ و بنیادی در حال حرکت است و حجم نقدینگی که سهام داران حقیقی روزانه وارد بازار می کنند، موجب شده تا کماکان تعیین کنننده روند بازار باشند.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه با اشاره به تمهیدات جدید سازمان بورس و اوراق بهادار و فرهنگ سازی های انجام شده، ابراز داشت: موضوع فرهنگ سازی و آموزش به اندازه ای با اهمیت است که می توان با تشکیل یک صندوق و تعیین خط مشی های آن از سوی نهاد ناظر، به ناشرین و فعالانی مانند شرکت های سرمایه گذاری، صندوق های سرمایه گذاری و مشاوره سرمایه گذاری، بودجه آموزش تخصیص داده شود که در فضای رسانه، اطلاعات بازار سرمایه را ترویج دهند و آگاهی عمومی را بالا ببرند.
وی با تاکید بر اینکه شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس در این زمینه، وظیفه خطیر و سنگینی را بر عهده دارد و در این زمینه موفقیت های بسیار خوبی را کسب کرده است، ادامه داد: بیلبوردهایی در سطح سه استان منتخب در خصوص ترویج فرهنگ سهامداری کار شد که بازخورد خوبی داشت.
وکیلی با اشاره به جامعه ۵۰ میلیونی سهامداران، ابراز داشت: ارکان بازار سرمایه وظیفه سنگینی را در حوزه فرهنگ سرمایه گذاری بر عهده دارند. گروه هایی که متولی بخش دولتی یا بخش خصوصی بازار سرمایه هستند، باید در راستای گسترش فرهنگ سهامداری کار کنند. باید همگی دست به دست هم دهیم تا میزان اطلاعات، دانش و سواد مالی سهامداران افزایش پیدا کند.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص تأثیر فضای مجازی بر تصمیم گیری سهامداران افزود: بازار سرمایه به اندازه ای بزرگ شده است که ورود بدون تحلیل اصلا جایز نیست، به طوری که کمتر شاهد شکل گیری یک باره صف خرید و صف فروش هستیم که بعضاً دامنگیر نمادهای با اهمیت و ارزنده هم می شود .
وی در ادامه با اشاره به تعامل فعالان بازار سرمایه با ارکان گفت: سیستماتیک کردن تعامل فعالان بازار سرمایه با ارکان تصمیم گیر به خصوص سازمان بورس و اوراق بهادار بسیار ارزشمند است. رویکرد رئیس سازمان بورس نسبت به تشکیل جلسه های اندیشه ورزی در همه ابعاد بازار سرمایه از هسته سامانه معاملات گرفته تا تحلیل بازار و تأمین مالی و اوراق بدهی می تواند بهترین مسیر برای تبادل اطلاعات و نظرات میان فعالان و افراد حقیقی در بازار سرمایه باشد.
وکیلی در ادامه به بحث عمیق تر شدن بازار سرمایه اشاره داشت و افزود: تقویت عرضه های اولیه، کاهش زمان صدور کدهای سبدگردانی، تقویت صندوق های سرمایه گذاری و افزایش میزان ظرفیت پذیرش آنها، از جمله مواردی است که می تواند به تعمیق بازار کمک کند. در عین حال، به منظور افزایش عمق بخشی بازار باید اقداماتی مانند تقویت عرضه های اولیه در دستور کار باشد.
وی در ادامه در خصوص بخشنامه افزایش سرمایه از محل صرف سهام توضیح داد: این بخشنامه باعث می شود منابع مستقیماً به سمت مجموعه ای که نیاز به افزایش سرمایه دارد، برود. اگر شرکت های پذیرفته شده در بورس، از این محل افزایش سرمایه دهند یک جامعه جدید سهامداری به وجود می آید و به دنبال آن این منابع به صورت مستقیم به سمت شرکت ها می رود .
کارشناس بازار سرمایه با اشاره به حمایت های دولت از بازار سرمایه ، تصریح کرد: دولت در نظر دارد تا از طریق بازار سرمایه، تامین مالی انجام دهد. مقام معظم رهبری دستور آزادسازی سهام عدالت را صادر کردند و همگان دیدند که در این مسیر مشکلی هم ایجاد نشد و آزادسازی در مسیر اجرایی شدن است. همچنین دارایکم، وارد بازار سرمایه شد و دارا دوم و سوم هم در راه هستند که نشان از قابلیت های بالای بازار سرمایه دارد.
نظر شما