استاندار کرمان در جمع مردم قلعه گنج: بسیج ظرفیت ها برای رفع محرومیت

استاندار کرمان عصر دیروز با سفر به جنوب کرمان ضمن بازدید هوایی از سیل بند جیرفت به رودبار جنوب سفر کرد و پس از کلنگ زنی طرح های آبی این شهرستان، به قلعه گنج سفر کرد.

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ محمدمهدی فداکار که از عصر روز گذشته(سه شنبه) عازم شهرستان های جنوبی استان کرمان شده است, امروز صبح به قلعه گنج رفت و بعد از بازدید از مناطق مختلف و کلنگ زنی یک کارخانه بسته بندی محصولات کشاورزی، در نشست شورای اداری این شهرستان شرکت کرد.

وی که ۱۱ اردیبهشت ماه امسال از هیات دولت برای استانداری کرمان رای اعتماد گرفت، روز شنبه ۱۷ اردیبهشت در جلسه معارفه خود به متن حکم انتصابش از سوی رییس جمهور اشاره و تاکید کرد که توجه به جنوب استان کرمان به وی تکلیف شده و از برنامه های مهم وی است.

استاندار کرمان در نشست شورای اداری در شهرستان قلعه گنج با اشاره به وضعیت مشکلات در بخش های فرهنگی، آموزشی و صنعتی در این منطقه تاکید کرد که از همه ظرفیت ها برای توسعه این منطقه کمک خواهد گرفت.

فداکار با اشاره به نارسایی های آموزشی بویژه مشکلات مربوط به دانشگاه ها گفت: دانشگاه های پیام نور استان از جمله در قلعه گنج، عنبرآباد، رابر و انار را در زمانی کلنگ زنی کردیم و باید توسعه می یافتند؛ از این دانشگاه‌ها حمایت می کنیم تا تقویت شوند.

وی افزود: مشکل تقویت دانشگاه پیام نور قلعه گنج با همکاری نماینده پنج شهرستان جنوبی استان کرمان در مجلس شورای اسلامی رفع می شود.

استاندار کرمان اظهار داشت: در این زمینه ۲ مشکل وجود دارد، اول اینکه این دانشگاه ها از محل بخش شهریه، هزینه های خود را تامین می کنند که بایستی دانشجویان به این دانشگاه بیایند و همچنین ماهم رشته ها را بروز رسانی و به آن کمک کنیم.

فداکار گفت: رشته های مورد نیاز باید از اکنون در دفتر انتخاب رشته وارد شود تا افراد بتوانند در دانشگاه پیام نور قلعه گنج ثبت نام کنند.

وی همچنین با اشاره به بازدید از مجتمع فرهنگی و هنری شهرستان قلعه گنج قول مساعد برای پیگیری تکمیل این مجموعه را تا پایان سال جاری داد.

فداکار افزود: مشکل تکمیل مجتمع فرهنگی قلعه گنج با همکاری وزارت کشور رفع می شود، این پروژه در زمانی که ارشاد بودم، پیشرفت فیزیکی خوبی داشت اما طی هشت سال گذشته پیشرفتی نداشته است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مشکلات بعد مسافت جنوب استان تا شهر کرمان افزود: موافق استقرار تمامی ادارات در جنوب استان کرمان هستم، جمعی وسیع از مردم استان کرمان در این منطقه زندگی می کنند که لازم است با استقرار ادارات دسترسی مردم به خدمات آنان تسهیل شود.

نماینده عالی دولت در استان کرمان تصریح کرد: برخی ادارات در مرکز استان کرمان قرار دارند، در هر حال بعد مسافت تامرکز استان علاوه بر مشکلات فاصله و هزینه، خطراتی برای مردم به وجود آورده است.

فداکار یادآور شد: جذب نیرو در ادارات استان کرمان از منطقه جنوب این استان بهبود یافته که انشاءالله بهتر هم می‌شود.

وی عنوان کرد: فرایند تکمیل جاده های جنوب استان کرمان نیز از محل اعتبارات ملی و کمک استان حمایت می شود.

استاندار کرمان گفت: جنوب کرمان علاوه بر بخش کشاورزی، مشکلات غیرکشاورزی نیز دارد که باید پیگیری و رفع شود.

فداکار ابراز داشت: ستاد راهبردی استان کرمان تجربه ای موفق بوده لذا ستاد راهبردی غیررسمی نیز در جنوب استان طرح کنیم که کارهای جنوب در این مجموعه ساماندهی شود و در زمان راه اندازی زیرساختی فراهم کرده باشیم.

وی افزود: این بخش با همفکری و همکاری نمایندگان، ادارات کل و استانداری پیش برود، ضمن آنکه تعهدات سیل در حال انجام است که باید پیگیری شود.

استاندار کرمان ادامه داد: بحث معادن خاص در جنوب استان کرمان بایستی در گزارشی جامع ثبت شود تا این معادن را در این منطقه داشته باشیم و موانع آن مشخص باشد تا پیگیری شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان نیز در این نشست گفت: سه پهنه بزرگ معدنی در شهرستان قلعه گنج تعریف شده که پهنه براحمد در منطقه رَمِشک در اختیار شرکت ملی مس قرار گرفته است.

مسلم مروجی افزود: این پهنه یکهزار و ۹۱۸ کیلومتر مربع بود که ۳۷۷ کیلومتر مربع آن امیدبخش ارزیابی شد و از این میزان ۳۳۰ کیلومتر مربع در اختیار شرکت مس قرار گرفته یعنی پروانه اکتشاف در این منطقه به این شرکت واگذار شده است.

وی یادآور شد: شرکت مس با قدرت در این پهنه فعالیت نمی کند لذا باید به آن ورود کنیم که یا واگذار کند یا تعهد خاصی بدهد تا کار را با قدرت پیش ببرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: شرکت ایمیدرو همه پهنه های معدنی شهرستان قلعه گنج را در اختیار گرفته، نه واگذار می کند و نه خودش کار می کند و از هرراهی وارد شدیم زورمان به واگذاری پهنه ها هم نرسید.

مروجی عنوان کرد: شرکت ملی مس با راه اندازی یک کارخانه می تواند مشکل اشتغال جنوب استان کرمان را رفع کند اما این شرکت فقط به جاده سازی مشغول است.

وی افزود: کارخانه آهک پهنه قلعه گنج مشکل خوراک داشت در حالی که ۱۲۰ میلیون تن ذخیره عالی در منطقه مارز وجود دارد، اما مشکلات زیست محیطی مانعی برای بهره برداری از این ذخایر معدنی است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان، تاکید کرد: ۱۵ پروانه اکتشاف در حوزه فلزی و غیرفلزی برای شهرستان قلعه گنج صادر شده است.

مروجی گفت: در منطقه قلعه گنج تیتانیوم خوبی داریم که در حال اکتشاف است اما عده ای از اینها در اختیار سرمایه گذار بومی بوده که سال ها پیش ثبت شده و بهره برداری نشده است.

وی ادامه داد: در حال رایزنی هستیم تا این مجوزها را واگذار کنند و اگر نشود مجبور به ابطال آن هستیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان نیز از ضرورت تکمیل پروژه مجتمع فرهنگی هنری امام خامنه ای قلعه گنج تا پایان سال جاری خبر داد و با اشاره به بازدید امروز استاندار از این مجتمع نیمه ساخته اظهار داشت: یکی از ضروریات توسعه فرهنگی هر منطقه، تامین زیرساخت هاست و با توجه به ظرفیت های فرهنگی و هنری شهرستان قلعه گنج می طلبد مجتمع فرهنگی هنری این شهرستان با تخصیص اعتبار تکمیل و مورد بهره وری قرار گیرد.

بهرام مسلمی مهنی بیان کرد: یکی از دغدغه های اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان قلعه گنج نبود زیرساخت های لازم برای انجام فعالیت های فرهنگی است که در بازدید امروز استاندار از پروژه نیمه تمام مجتمع فرهنگی هنری امام خامنه ای با زبان شعر، نمایش و موسیقی مطرح کردند.

وی اظهار داشت: پروژه احداث مجتمع فرهنگی هنری قلعه گنج حدود ۱۳ سال آغاز و به صورت نیمه ساخته رها شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان، یکی از رویکردهای اصلی دولت سیزدهم در توسعه فرهنگی را رعایت عدالت فرهنگی دانست و عنوان کرد: امیدواریم با حضور استاندار کرمان بزودی شاهد توسعه همه جانبه جنوب کرمان به ویژه در حوزه فرهنگ باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha