صدور اخطاریه برای ۲۵ ساختمان غیر ایمن عمومی و دولتی در کرمان

شهردار کرمان گفت: طبق بررسی های کارشناسی ۲۵ ساختمان عمومی و دولتی ناایمن در شهر کرمان داریم، که برای صاحبان آن‌ ها اخطاریه صادر شده است.

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ سعید شعرباف، گفت: ناایمن بودن حداقل ۱۰ ساختمان از ۱۰۰ ساختمانی که مردم به‌عنوان ساختمان‌ های ناایمن در کرمان به ما معرفی کردند، در کمیته بررسی و شناسایی شهرداری، محرز شد که به دادگستری معرفی شدند.

وی با اشاره به اینکه بعد از حادثه ساختمان متروپل، حساسیت‌ ها در مقیاس کلان کشور ایجاد شد، افزود: پس از این حادثه، آیین‌ نامه وزارت کشور به شهرداری‌ ها ابلاغ شد، که فاز اول آن، شناسایی ساختمان‌ های ناایمن بود و شهرداری‌ ها باید این ساختمان‌ ها را در سامانه وزارت کشور ثبت می‌کردند.

شهردار کرمان، ادامه داد: این فرایند وابسته به مرکز تحقیقات اداره‌ کل راه و شهرسازی و معاونت عمرانی استانداری‌ هاست، که باید ساختمان‌ هایی که مشکل ایمنی دارند، بررسی شود و اگر دچار مشکل جدی تشخیص داده شدند، از ادامه بهره‌ برداری ممانعت شود تا اصلاح شوند.

شعرباف خاطرنشان کرد: در کرمان هم در گام اول، غیر از شناسایی ساختمان‌ هایی که احتمال ناایمن بودن دارند، از طریق سازمان نظام مهندسی ساختمان و شهرداری، فراخوانی هم برای مردم منتشر کردیم که نظرشان را اعلام کنند.

وی اظهار کرد: قریب به ۱۰۰ ساختمان خصوصی، دولتی، عمومی و مذهبی ناایمن توسط مردم معرفی شد و پس از آن کمیته بررسی و شناسایی در شهرداری تشکیل و حداقل ۱۰ مورد از این ساختمان‌ ها که ناایمن بودن آن‌ ها محرز شده بود، به دادگستری معرفی شدند.

شهردار کرمان بیان کرد: به صاحبان ساختمان‌ هایی که بعد از اخذ پروانه در فرآیند ساخت، تغییر کاربری داده بودند، اخطار دادیم و مهلت ۴۵ روزه برای رفع عیب داده شد.

شعرباف تصریح کرد: در خصوص برخی از این ساختمان‌ ها به‌ دلیل اهمیتی که دارند، با شورای تأمین مکاتبه کردیم و جلوی حضور مردم گرفته شده تا مشکل ایمنی حل شود.

وی افزود: فعالیت شهرداری در این حوزه به‌ صورت دائمی و با جدیت ادامه دارد.

شهردار کرمان با بیان اینکه اسامی ساختمان‌ ها را نمی‌ توانیم اعلام کنیم، یادآور شد: بخشی از ساختمان‌ های ناایمن مربوط به بخش خصوصی و مردم هستند، برخی پروانه مجاز هم داشته‌ اند، اما به هر دلیلی بعد از ساخت، از شرایط ایمنی عدول کرده‌ اند.

شعرباف ابراز داشت: قریب به ۹۰ ساختمان مهم دولتی و عمومی ناایمن در شهر کرمان داریم، که این ساختمان‌ ها شامل مسجد، مدرسه، بیمارستان و ساختمان‌ های متعلق به نهادهای دولتی هستند، که نیاز به بررسی سازه‌ ای و ایمنی دارند و لیست آن‌ ها بدون هیچ تعارفی ارسال شده و هیچ نهادی مستثنا نشده است.

وی تاکید کرد: از این ساختمان‌ ها، بازدید شده و از نگاه شهرداری، حداقل ۲۵ مورد از آن‌ ها صلاحیت‌ های ایمنی را ندارند، که اخطاریه صادر شده است.

شهردار کرمان عنوان کرد: حساسیت ما نسبت به ساختمان‌ های عمومی و دولتی قطعاً بیش از ساختمان‌ های خصوصی است و اگر در مدت ۴۵ روزی که مهلت داده شده، رفع نقص ایمنی نشوند و سازه اصلاح نشود، به دادگستری اعلام خواهیم کرد.

شعرباف خاطرنشان کرد: موضوع ایمنی اغلب در حوزه سازه‌ ای بررسی می‌ شود، که در مقررات ملی ساختمان مشخص شده و معمولاً با ساختمان‌ هایی که براساس قواعد نظام مهندسی ساخته می‌ شود، مشکلی نداریم؛ بخشی از ایمنی هم به لحاظ آتش‌ نشانی است، که مربوط به خطراتی است که از نظر آتش‌ سوزی ساختمان را تهدید می‌ کنند.

وی افزود: نکته مهم این است که تخلفات حوزه ایمنی، معمولاً بعد از اخذ پروانه ساختمانی انجام می‌ شود و در هنگام ساخت با فرآیند دیگری مواجه می‌ شویم، که در اینجا نقش کمیسیون ماده ۱۰۰ و شهرداری برای نظارت بر ساخت‌ و سازها پررنگ تر می‌ شود.

شهردار کرمان تصریح کرد: متأسفانه در ادوار گذشته در شهر کرمان ساختمان‌ های بعضاً بلند مرتبه‌ ای بدون اخذ پروانه ساختمانی ساخته شده‌ اند؛ یعنی در زمان ساخت، پروانه ساختمانی نگرفته‌ اند و حتی وقتی نیروهای شهرداری در همان زمان بابت اخطار مراجعه کرده‌ اند، نیروهای شهرداری را کتک زده‌ اند.

شعرباف بیان کرد: شهرداری می‌ تواند اعلام کند ساختمان‌ هایی که بدون پروانه ساختمانی ساخته شده‌ اند یا تغییر اساسی در سازه‌ هایشان داده شده و یا مشکل نما دارند که امکان آتش‌سوزی دارد، حتماً باید تعیین‌تکلیف شوند.

وی اذعان داشت: ساختمان «اباصالح‌ المهدی» در خیابان «شریعتی» که چندی پیش دچار حریق شد، یکی از ساختمان‌ هایی است که اگر دست شهرداری بود، به‌خاطر نمای نازیبا و خطراتی که دارد، قطعاً آن را پلمب می‌ کردیم؛ منتها باید فرایند اداری آن در کمیسیون ماده ۱۰۰ که نمایندگانی از دادگستری، وزارت کشور و شورای شهر در آن حضور دارند و ابزار قانونی برای مقابله با تخلفات بعد از ساخت‌ و ساز است، انجام شود که تقاضا داریم فرایند آن تسریع شود.

شهردار کرمان خاطرنشان کرد: تمام ساختمان‌ هایی که نمای کامپوزیت دارند، مثل بمب آتشین هستند و ممکن است فاجعه به بار آورند؛ بسیاری از آن‌ ها وارد فآیند پایان‌ کار نشده‌ اند و برخی پایان‌ کار گرفته‌ اند، اما تخلفاتی دارند که رسیدگی به بخشی از آن‌ها بر عهده شهرداری است و بخشی از کار مربوط به سایر نهادهای عمومی است.

شعرباف تصریح کرد: وظیفه ما اعلام کردن است و مکاتبه‌ های متعددی با نهادهای مختلف انجام داده ایم، اما اگر احساس کنیم روند کار طولانی می‌ شود، به مردم اعلام می‌ کنیم و برای حفظ جان مردم، لحظه‌ ای مسامحه نمی‌ کنیم.

شعرباف با بیان اینکه موضوع بررسی ساختمان‌های ناایمن یک موضوع تخصصی است، خاطرنشان کرد: اینکه از ترک دیوار و مشکلات برخی از ساختمان‌ها عکسی گرفته می‌شود و در فضای مجازی بگویند فلان ساختمان ناایمن است، ملاک نیست؛ چون کارشناسی نشده و فقط زندگی کسبۀ فعال در آن ساختمان را با مشکل مواجه می‌کند.

وی افزود: با تیم‌ های سازه‌ ای قرارداد بستیم و در مورد برخی پروژه‌ها وارد عمل شده‌ اند.

شهردار کرمان یادآور شد: اگر ساختمانی از مسیر سازمان نظام مهندسی ساختمان گذشته باشد، مهندس ناظر نسبت به مشکلات ساختمان پاسخگو است و معمولاً در این ساختمان‌ ها مسئله‌ ای نداریم؛ بیشترین مسئله در مواردی است که مسیر نظام مهندسی هم طی نشده است.

شعرباف با اشاره به اینکه شهرداری در مورد ایمنی آتش‌ سوزی ساختمان‌ ها می‌تواند مشاوره دهد، افزود: در مورد ساختمان‌ هایی که فرآیند ایمنی را در زمان ساخت طی نکرده‌ اند، برای بهسازی ایمنی باید حتماً مشاور مرتبط با ایمنی ساختمان، پیشنهادهای عملی بدهد و در این موارد، دیگر شهرداری مرجع نیست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha