یک چهارم دانش بنیان ها در عرصه سلامت فعالند

وزیر بهداشت در مراسم افتتاح فن بازار سلامت که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد،ضمن تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک در اجتماعات، گفت: در جلسه روز گذشته ستاد ملی کرونا بر تزریق واکسن افرادی که ۶ ماه از آخرین نوبت واکسیناسیون آنها گذشته، تاکید شد.

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت، دکتر بهرام عین اللهی، در حاشیه بازدید از هفتمین فن بازار ملی سلامت و رونمایی از 9 محصول دانش بنیان سلامت محور، بیان کرد: در حال حاضر شاهد موفقیت های بزرگ در حوزه پژوهشی و تولید داروها و موادی با فناوری بالا در حوزه سلامت هستیم.

وی با اشاره به برپایی هفتمین فن بازار ملی سلامت، تصریح کرد: در این رویداد، از کلیه دانشگاه های علوم پزشکی کشور خواسته شده که جدیدترین محصولات دانش بنیان خود را عرضه کنند.

دکتر عین اللهی ادامه داد: در این نمایشگاه، ۷۸ غرفه برپا شده و حدود ۸۴۰ محصول فناورانه به نمایش درآمده است؛ با توجه به اینکه اکثر این محصولات قبلا وارداتی بودند، تولید و عرضه آنها در داخل کشور، صرفه جویی ارزی مناسبی برایمان به ارمغان خواهد آورد.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: این نمایشگاه، اولین نمایشگاه در حوزه فناوری است و زمینه رقابت دانشگاه ها را فراهم کرده است. دانشگاه ها می توانند نتیجه تحقیقاتشان را که منجر به فناوری شده در این گونه فضاها به منصه ظهور بگذارند.

وی افزود: معمولا بین دانشگاه و تجارت فاصله ای وجود دارد تا محصولی که تولید شده بتواند به تجارت برسد، و این فرایند نیازمند سرمایه گذاری است. لذا این نمایشگاه ها فرصتی را ایجاد می کنند که افرادی که می توانند تجاری سازی کنند از این رویدادها بازدید کنند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص روش های جدید درمانی خاطرنشان کرد: امروزه، روش های جدیدی در علوم پزشکی به وجود آمده است؛ برای مثال، سلول درمانی و ژن تراپی از جمله علوم نوین در حوزه علوم پزشکی به شمار می رود.

وی با اشاره به رونمایی روش های جدید در زمینه سلول درمانی در مرکز رویان، گفت: در این نمایشگاه از داروهای گیاهی جدیدی که در درمان برخی بیماری ها موثر است، رونمایی شد.

1.8 میلیارد دلار صرفه جویی ارزی با فعالیت دانش بنیان ها

دکتر عین اللهی با بیان اینکه 25 درصد فعالیت دانش بنیان ها در حوزه سلامت و وزارت بهداشت است، یادآور شد: با فعالیت دانش بنیان ها حدود 1.8 میلیارد دلار صرفه جویی ارزی اتفاق افتاده است.

وی گفت: مجوز تاسیس 14 پارک علم و فناوری در شورای گسترش دانشگاه ها صادر شده که هر کدام از این پارک ها می توانند در زمینه تولیدات سلامت محور کار کنند. قبلا به مقالات اهمیت زیادی داده می شد؛ درحالیکه امروز در معاونت تحقیقات وزارت بهداشت ضمن تاکید بر اهمیت مقالات، به کارکرد مقالات و تاثیر آنها در تولید محصول فناورانه نیز توجه شده است.

وزیر بهداشت با اشاره به افتتاح ۷ مرکز نوآوری سلامت در سال 1401، گفت: کاربرد روش های درمانی جدید این امکان را می دهد تا در آینده برای بیماری هایی که درمان دارویی ندارند، با استفاده از روش های سلول درمانی و ژن تراپی، درمان امکان پذیر شود.

وی درخصوص نقش زیرساخت های الکترونیک و بهبود خدمت رسانی به مردم، اظهار کرد: حوزه سلامت همگام با سایر حوزه ها، به سمت الکترونیکی شدن پیش می رود. در شروع کار دولت سیزدهم، نسخه نویسی الکترونیک تا 10 درصد و اکنون تا بیش از 90 درصد، ارتقا یافته است و به دنبال ارتقا و تکمیل پرونده الکترونیک سلامت هستیم تا اطلاعات بیماران نگهداری شود.

دکتر عین اللهی گفت: نگهداری اطلاعات بیماران در بستر الکترونیک، به ما کمک می کند تا بتوانیم در حوزه اپیدمیولوژی و پیشگیری و درمان زودهنگام بیماری ها اقدام کنیم و به این ترتیب می توانیم آینده نگری خوبی در حوزه سلامت داشته باشیم.

وی درخصوص آخرین وضعیت کرونا در کشورمان، بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران، جزو موفق ترین کشورها در زمینه مهار و کنترل بیماری کرونا است و دلیل آن مشارکت مردم در امر واکسیناسیون، رعایت پروتکل های بهداشتی و تلاش شبانه روزی کادر سلامت کشور است

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha