ایران جزو کشورهای شاخص منطقه و جهان در حوزه سلامت است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب شکوهمند اسلامی در حوزه سلامت است، اظهار کرد: در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، کشورمان فاقد نظام شبکه بهداشت بود و پزشکان بی‌کیفیت خارجی در کشور حاضر بودند و مرگ و میر بالای مادران باردار و کودکان زیر ۴ سال را داشتیم و در کنار آن آغاز جنگ تحمیلی را برای توقف قطار انقلاب داشتیم، اما این مشکلات ما را تسلیم نکرد و روزبه‌روز پیشرفت کردیم و اکنون و در آستانه چهل‌وچهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی جزو کشورهای شاخص منطقه و جهان در حوزه سلامت هستیم.

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت،دکتر بهرام عین‌اللهی در همایش کشوری بهورزان، مراقبان سلامت و مربیان بهورزی، اظهار کرد: امروز و در ایام‌الله دهه مبارک فجر یکی از بهترین برنامه‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شهر امام هشتم(ع) برگزار شده و به جرات می‌گوییم بهورز مقدس‌ترین نیروی فعال در حوزه سلامت است.

وی اضافه کرد: همچنین در سیل سال ۱۳۹۸ لرستان دیدیم که بهورزان در شرایطی بسیارسخت یاری‌گر سیل‌زدگان بودند، چیزی که هرگز در رسانه‌ها به تصویر کشیده نشد و باید این تلاش‌ها به‌خوبی نشان داده شود.

دکتر عین‌اللهی افزود: بهورزان و مراقبان سلامت در خط مقدم نظام سلامت در شهرها و روستاها قرار دارند و تربیت نیروی انسانی توانمند و جامعه‌محور در شهرها و روستا در دستور کار قرار گرفته است، ضمن اینکه باید بگوییم که در همه جای جهان از نام بهورز استفاده می‌کنند و این کلمه ایرانی معادل خارجی ندارد که جای بسی افتخار است که یک نام تماما ایرانی در سراسر جهان به زبان می‌آید.

وی با تاکید بر اینکه مردم اعتماد بسیارزیادی به بهورزان و مراقبان سلامت دارند و به جرات می‌گوییم که بالاترین میزان اعتماد مردمی به این گروه‌های زحمتکش است، گفت: باید بگوییم که پوشش خدمات بهداشت98 درصد، امید به زندگی ۷۷.۸، دسترسی به آب آشامیدنی ۹۴، ایمن سازی ۱۰۰ درصد شده و در موارد مثبت رشد و در موارد منفی کاهش قابل توجهی داشته‌ایم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: ما در تمامی حوزه‌ها به جز سیگار که ۱۳ درصد مرگ و میرها را دارد ارتقاء داشتیم و از مجلس شورای اسلامی می‌خواهیم که مالیات دخانیات را افزایش دهد تا قدرت خرید کاهش یافته و به همان نسبت افزایش سلامت جامعه را شاهد باشیم.

دکتر عین‌اللهی با ذکر این نکته که ما برای سال آینده ۴ هزار بهورز جدید جذب خواهیم کرد، اما کافی نیست و باید این عدد باز هم با افزایش همراه باشد، تاکید کرد: امروزه ۳۱ هزار بهورز در ۱۸ هزار خانه بهداشت و ۳۹۹۲ دانش‌آموز فراگیر دوره بهورزی در ۲۱۶ مرکز داریم و ۱۲۰۰ مربی بهورزی این آموزش‌ها را می‌دهند، ضمن اینکه بر افزایش و تقویت مراکز بهورزی هم تاکید داریم.

وی اضافه کرد: در دولت مردمی سیزدهم عدالت‌محوری و تعالی در حوزه سلامت بسیار مورد تاکید است و تبعیض در این حوزه حیاتی اصلاً قابل تحمل نیست و باید تمام مردم از خدمات یکسان بهره‌مند گردند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در حوزه تعالی باید مدام در حال رشد و ارتقاء باشیم، خاطرنشان کرد: از ابتدای دولت تاکنون ۸۵۰ پروژه بهداشتی افتتاح شده و ۵۵۰ پروژه دیگر هم بازسازی و بهسازی شده و تا پایان سال ۱۴۰۱ هم عملیات ساخت حدود ۲ هزار واحد بهداشتی دیگر به پایان می‌رسد.

دکتر عین‌اللهی تصریح کرد: اقدام دیگر ما در برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع بوده و ما معتقدیم که باید نام این عنوان تغییر کند، زیرا تنها پزشک در آن دخیل نیست و کل شبکه سلامت در این برنامه بزرگ که در سطوح ۱، ۲ و ۳ اجرا می‌شود، نقش‌آفرین هستند.

وی با ذکر این نکته که نیازمند تقویت حوزه مدیریت فناوری اطلاعات هستیم تا بتوانیم تمامی نقاط شهری و روستایی کشور را به بهترین شکل ممکن پوشش دهیم، تاکید کرد: سیستم IT پرونده‌های الکترونیک نیازمند پیشرفت بوده و گرچه عدد آن از ۱۰ درصد سال گذشته به ۹۰ درصد رسیده، اما کافی نیست و باید به ۱۰۰ درصد برسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha