فناوران ایرانی موفق به تولید اسپری زخم حاوی نانونقره شدند

اسپری زخم نقره‌دار سیلوسپت کیتوتک، محلول مخصوص ضد عفونی کردن انواع زخم حاد و مزمن توسط فناوران ایرانی تولید شد.

به گزارش گروه علمی-فناوری خبرگزاری سلامت(طبنا)اسپری زخم نقره سیلوسپت کیتوتک به دلیل داشتن ذرات نانو نقره، قادر به ضدعفونی کردن انواع زخم و از بین بردن طیف وسیعی از میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا شامل ویروس‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌هاست.

این اسپری ایران‌ساخت که با فناوری نانو تولید شده، محصول شرکت دانش‌بنیان نانو الوند آراد است که با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به مرحله تجاری‌سازی رسیده است.

این اسپری زخم برپایه فناوری نانو و با هدف جلوگیری از سرایت و گسترش انواع بیماری‌های عفونی تولید شده و در مواردی چون زخم بستر، زخم‌های سوختگی، زخم پای دیابتی و زخم محل جراحی کاربرد فراوان دارد.

اسپری آنتی سپتیک نقره‌دار سیلوسپت فاقد الکل، رنگ و بو، حساسیت و ایجاد اثر خشکی بر پوست، سمیت سلولی و سمیت ژنی است و ماده مؤثره نقره سیلوسپت کیتوتک و نانوکلوئید نقره این خواص و ویژگی‌ها را به این محصول داده است.

نقره دارای یک تاریخ طولانی و جذاب به عنوان یک ماده ضدباکتریایی است. رفتار ضدمیکروبی نقره و یا ترکیبات آن نسبت مستقیم با رهایش یون زیست فعال Ag+ و توانایی آن در واکنش با غشاهای سلولی باکتری‌ها و یا قارچ‌ها دارد.

فلز نقره و ترکیبات معدنی آن در حضور آب و یا مایعات بدنی یونیزه می‌شود و می‌تواند با پروتئین‌ها، باقیمانده آمینواسیدها، آنیون‌های آزاد و گیرنده‌های روی بدن پستانداران و غشاهای سلول‌های یوکاریوتیک واکنش دهد.

نقره سمیت کمی در بدن انسان از خود به جای می‌گذارد و ریسک حداقلی در موارد مسائل تنفسی، بلعی و پوستی دارد. با این وجود، مداومت تماس با نقره می‌تواند سبب ایجاد مشکلات پوستی، چشمی و غیره شود. با کاهش ابعاد ذرات نقره (نانوذرات نقره درون کلوئید) نیز احتمال افزایش رهایش نقره به‌علت افزایش سطح در معرض افزایش می‌یابد.

کلوئید نقره شامل نانو ذراتی (ابعاد زیر ۱۰۰ نانومتر) از جنس نقره است که درون آب به عنوان محیط پایه پایدار شده است. این کلوئید قهوه‌ای است که در تطابق با کلوئیدهای نقره حاوی نانو ذرات زیر ۱۰۰ نانوم‌تر است.

از این محصول فناورانه در موارد پزشکی و آنتی‌میکروبیایی، منسوجات و وسایل بهداشتی، تولید بیوداروها، تولید کاتالیست‌ها و صنایع اپتیک و الکترونیک استفاده می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha