در حوزه های صنعتی و تجاری عقب ماندگی های زیادی داریم

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی و معاون اقتصادی رئیس جمهور در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان، گفت: با وجود صدها میلیارد دلار هزینه در حوزه‌ های مختلف صنعت و اقتصاد امروز می‌ بینیم، که در حوزه های صنعتی و تجاری عقب ماندگی های زیادی داریم.

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس جمهور طی سفر به استان کرمان، در هشتاد و پنجمین شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع "بررسی موانع و مشکلات تولید" که با حضور استاندار کرمان، پورابراهیمی نماینده کرمان در مجلس، مدیران اقتصادی، فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی کرمان برگزار شد، حضور یافت.

وی در این نشست، طی سخنانی در این مراسم ضمن تبریک تولد امام رضا(ع) و سالروز آزادسازی خرمشهر در پاسخ به دغدغه‌ ها، درخواست ها و مشکلات فعالان اقتصادی حاضر در جلسه قول پیگیری داد.

معاون اقتصادی رئیس جمهور، با بیان این که مشکل اساسی و مهم کشور مقوله صنعتی نشدن است، گفت: ایران ۱۵۰ سال پیش و همزمان با ژاپن و خیلی زودتر از چین و کره جنوبی فرآیند صنعتی شدن را آغاز کرد، اما به گمان اینکه بنگاه داری و کارخانه داری صنعتی شدن است، عملا پیشرفتی در صنعتی شدن برایش رقم نخورد.

رضایی ادامه داد: چه بسیار بنگاه ها و کارخانه‌ های بزرگ و موفقی که طی این سال‌ ها از یادها رفتند و نابود شدند و دیگر اثری از آن‌ ها نیست و این یعنی فرآیند صنعتی شدن در کشور رخ نداده است.

وی تصریح کرد: متاسفانه برخی مدیران و مسئولان هنوز صنعتی شدن را در وزارت صمت می‌ جویند؛ حال آنکه صنعتی شدن در حوزه‌ های کشاورزی، سلامت، محیط زیست و حتی دانش در حال اتفاق افتادن است و امروز نه تنها دولت و مجلس بلکه همه کارآفرینان و دانشگاهیان و مردم باید فکری به حال این عقب ماندگی کنند.

در حوزه های صنعتی و تجاری عقب ماندگی های زیادی داریممعاون اقتصادی رئیس جمهور با اشاره به بهره‌ وری پایین اقتصاد و صنعت کشور، بیان کرد: با وجود صدها میلیارد دلار هزینه در حوزه‌ های مختلف صنعت و اقتصاد امروز می‌ بینیم، که در حوزه های صنعتی و تجاری عقب ماندگی های زیادی داریم و این برای ایرانی که مهد علم و فرهنگ و تمدن و اندیشه بوده است، درد بزرگی است.

رضایی، با بیان اینکه در تنها بخشی که فرآیند صنعتی شدن را می‌ پیماییم حوزه دفاعی است، افزود: روزی لشکرها و یگان‌ های ما در دوران دفاع مقدس بر سر سهمیه بندی و تقسیم مهمات آر پی جی هفت که یک سلاح ضد تانک بود، مشکل داشتند و حالا می‌ بینیم با صنعتی شدن حوزه دفاعی چطور قدرت‌ های بزرگ با سابقه ۱۰۰ ساله صنعت دفاعی از ما ‌می‌ ترسند.

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، اظهار داشت: اکنون در دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در حال تدوین ۳ سند مهم در خصوص ۱- تحول در ساختار بودجه ۲- تحول در نظام بانکی و ۳- سرمایه‌ گذاری، تولید و اشتغال هستیم؛ که با تغییر دولت‌ ها و مجالس هم تغییر نکنند.

رضایی، در پایان ضمن درخواست صبر و تحمل از مردم، خاطرنشان کرد: باید مانند دوران انقلاب و جنگ فاصله بین مردم و دولت برداشته شود؛ کارهای بزرگ و اساسی ممکن است در ابتدا کمی سختی داشته باشد، اما در نهایت باعث ایجاد تحولات عظیم و منتج به گشایش‌های بزرگ می شود. صاحبان قدرت هم از تحول نباید بترسند، کارهای نمایشی فرصت ها را از پیشرفت کشور می گیرد.

معاونت اقتصادی رئیس جمهور

انتهای پیام/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha