لزوم تغییر الگوی کشت و ایجاد تنوع در اقتصاد کشاورزی

استاندار کرمان در نشست هم اندیشی با کشاورزان جنوب استان کرمان، گفت: تغییر الگوی کشت یک ضرورت قطعی است و بخشی از رسالت کاری خودم می‌ دانم که این مسئله را پیش ببریم، همچنین اقتصاد کشاورزی باید متنوع شود.

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ دکتر محمد مهدی فداکار در نشست هم‌ اندیشی الگوی کشت محصولات کشاورزی جنوب استان با توجه به شروع سال زراعی، عنوان کرد: تغییر الگوی کشت ضرورت قطعی است و بخشی از رسالت کاری خودم می‌دانم که این مسئله را پیش ببریم.

وی افزود: البته می‌ دانیم که مردم سال‌ ها به کشت‌ های زراعی قبل خو گرفته و در کنار آن زندگی، معیشت، کار و راه و روش زندگی‌ شان شکل گرفته است، لذا تغییر مفصل فرهنگی و اجتماعی هم در کنار الگوی کشت باید شکل بگیرد.

استاندار کرمان، بیان کرد: در تغییر الگوی کشت، کشاورزان بحث اصلی هستند و حتما باید برای این مسئله، وحدت نظر اتفاق بیفتد و قانع شوند که کار قدم به قدم و در افق چند ساله اجرا گردد.

فداکار تصریح کرد: اقناع اجتماعی باید برای این مسئله اتفاق بیفتد و با برنامه کار کرد.

وی اظهار کرد: افزایش در هزینه حمل و نقل، مشکل آب و غیره، دیگر اجازه کشت های قبل را به ما نمی‌ دهد. در محصولات کشاورزی مانند پیاز، سیب‌ زمینی و گوجه امکان حذف وجود ندارد، اما باید کشت آن را کنترل کرد.‌

لزوم تغییر الگوی کشت و ایجاد تنوع در اقتصاد کشاورزی

به صرفه شدن کشت کلزا در جنوب کرمان

استاندار کرمان، با بیان اینکه با حدف ارز ترجیحی، کشت محصولاتی همچون کلزا صرفه اقتصادی پیدا کرده است‌، افزود: به اقتصاد کشاورزی منطقه باید تنوع دهیم و در این کار لازم است تا بانک و بیمه پای کار آیند و ابزارها را برای الگوی کشت فراهم کرد.

فداکار ابراز داشت: در احکام بودجه نیز باید زیرساختی برای الگوی کشت فراهم شود تا سال‌ های بعد از ظرفیت آن استفاده کنیم.

وی بیان کرد: این توقع از دولت که همه کارها را انجام دهد، امکان‌ پذیر نیست و مطمئن باشید با ورود بخش خصوصی، بزرگتر و بهتر از دولت میتوان کار کرد.

راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی جازموریان

استاندار کرمان از پیگیری‌ ها برای راه‌ اندازی منطقه ویژه اقتصادی جازموریان خبر داد و گفت: مجوز این منطقه ۱۹ سال قبل صادر شده اما پیگیری نشد.

فداکار افزود: با پیگیری ‌هایی که انجام دادیم، شرکت مس و شرکت های بزرگ استانی پذیرفته‌ اند متصدی کار شوند و تسطیح، تامین زیرساخت و حصارکشی منطقه را برای سرمایه‌ گذاری آماده کنند.

وی ادامه داد: با دریافت مصوبات به زودی، شهرک بزرگی در جنوب استان شکل می‌گیرد که شامل معافیت هایی می‌ شود و در مرحله بعد بزرگان حوزه کشاورزی و گلخانه‌ جنوب باید وارد شوند و کارخانه‌ ها را ایجاد کنند

حجت‌ الاسلام میثم تارم امام جمعه جیرفت نیز در این نشست، به تاثیر مستقیم بخش کشاورزی در اقتصاد سایر اقشار و حوزه‌ ها پرداخت و ابراز امیدواری کرد: با برنامه های سازمان جهاد کشاورزی در سال زراعی آینده بتوان نسبت به تولید گندم و سایر محصولات اساسی کشور تولیدات خوبی داشته و خودکفا باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha